En liten “klapp på huvudet”

Alltid kul med nya kommentarer på det jag skrivit. Denna kom häromdagen och nedan följer mitt svar 🙂

 

Vilket fint intiativ! jag är själv kvinna och civilekonom och vet vilken kamp det kan vara där ute bland männen i kostym!

Har inte upplevt att det generellt är ”män i kostym”. Är även själv gift med en man som går i kostym varje dag, and I Love it, tycker det är så snyggt 😊 MEN jag skulle gärna vilja höra mer om vad du upplevt och på hur du blivit bemött av dessa män?

Men en liten grej bara om du har läst 180p så är du inte utbildad civilekonom för det krävs 240p, vad nu det spelar för roll egentligen men rätt ska ju vara rätt.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Civilekonom

 

Kan inte hjälpa att jag känner mig lite ”klappad på huvudet” av denna kommentar. O grejen med hela min blogg är just att minska denna typ av beteende. Oavsett om det är hos kvinnor eller män.

Nedan kommer en bild på en kopia av ett diplom av Civilekonomerna, samt info om vem som kan få detta diplom. Anledningen till att jag lägger upp just det är för att jag har ett sådant diplom. Dvs jag har rätt att kalla mig Civilekonom enligt svensk praxis.

“Du kan beställa civilekonomdiplomet om du är yrkesverksam medlem (ej studentmedlem) och har betalat din avgift. Civilekonomdiplomet är exklusivt och kostnadsfritt och visar att du enligt svensk praxis kan kalla dig civilekonom. Du får både en svensk och en engelsk version av diplomet. ” Info från www.civilekonomerna.se
Det jag däremot tror är att många kan bli förvirrade på “Civilekonomexamen” och titeln “Civilekonom”. För en “Civilekonomexamen” krävs 240hp då det är ett separat program. Men för titeln och medlemskap i “civilekonomerna” krävs 180hp, dvs en Filosofie Kandidat inom ekonomi. “Filosofie Kandidat inom ekonomi” uppfyller även de intenationella kraven för titeln.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *