This is me

Tänkte jag skulle berätta lite om mig själv, för er som inte vet vem som står bakom sidan. Jag är 32 år, bor i hus i Halland med min man och vår son. Utbildad Civilekonom och arbetar idag med företagsrevisioner. Ägnar min fritid åt friluftsliv, träning och resor.  Att få spendera tiden med min familj är det bästa jag vet <3

Jag har alltid varit en person som stått upp för mig, min familj och mina vänner. Desto äldre jag blivit och i desto fler professionella sammanhang jag hamnat i har det gåt upp mer och mer för mig att det fortfarande finns en viss ”lilla gumman” jargong i samhället, vilket jag inte riktigt uppskattar. Efter att ha fått stå ut med alla möjliga konstiga påhopp, olämpliga frågor, sexuella inviter- och trackaserier, härskartekniker med mera ville jag göra något. Hela min kropp skriker varje gång någon olämpligt kommer upp som associeras med ovan exempel. Jag känner att jag måste få göra något. Något som kanske gör det lite bättre för mig själv och för någon annan. Eller något som kanske får en eller flera personer att öppna ögonen. För att kanske förbättra sitt egna beteende, men även för att våga säga ifrån och stötta andra.

Män som inte hälsar när vi ses på samma möten, män som inte tar mig i hand men gör det med min man, män som uttrycker sig med ”ja men lilla du, det förstår du väl,  män som tycker jag ska sätta mig på en annan stol än den jag valt, män som måste kommentera mitt utseende eller min klädsel i ett professionellt sammanhang, män som presenterar mig som någons fru och inte vid namn, män som på gymmet tycker jag ska ha mindre vikter än dem, män som per automatik förutsätter att dem tjänar mer pengar än mig, män som nedvärderar mig, som ignorerar mig och som bara verkar tro att jag kommer föda barn stup i kvarten,  osv. osv. ni har inte mycket att hämta hos mig.

O ja, ovan exempel är sånt jag med jämna mellanrum utsätt för. Enough is enough

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *